Humidor kabinet voor hotel

      Comments Off on Humidor kabinet voor hotel

Milanese wedergeboorte met humidor kabinet

Humidor kabinet: check! In hartje Milaan staat een hotel dat heel wat gemeen heeft met een Aziatisch resort. Welkom in het nieuwe Mandarin Oriental. 100 Kamers, 32 suites een spa om van te dromen en een lichtovergoten restaurant. De directeur is Luca Finardi. Het restaurant en de suites hebben uitzicht op de stad.

Ooit organiseerde hij in 2 dagen tijd een banket van 70 meter met uitzicht op de Etna en met marsepeinfruit en een vuurwerk- en muziekspektakel op het menu. Wie weet wat de internationale gasten van het nieuwe Mandarin Oriental Hotel hem zullen opdragen… Dit hotel opende eind juli de deuren in hartje Milaan en is het eerste adres in Italië dat de naam van de Aziatische groep draagt.

Zijn ervaring deed hij op in Firenze en Taormina. Luca Finardi, de directeur van het nieuwe hotel in Milaan, kan met de meest onmogelijke verzoeken uit de voeten en is nergens bang voor – dat is zijn aar niet en het staat ook niet in zijn contract.

Wij willen dan ook voorstellen dat we binnenkort een sigarenevenement organiseren bij de beste man. We zijn benieuwd naar zijn voorstel. Het is natuurlijk logisch dat een dergelijk hotel wordt voorzien van een heuze sigarenbar met een mooi assortiment sigaren in de humidor.

In het verleden was hij directeur van hotels op landelijke locaties in Toscane en Sicilië. Vandaag staat hij aan het hoofd van een resort in hartje metropool, ingeklemd tussen de hoge historische gebouwen van de Via Monte di Pieta. Hier staan de meest elegante panden van Milaan, maar ook een beetje claustrofobisch om daar te staan. Daar in het hotel zwaait hij de scepter over 104 kamers met 32 suites. In het hotel zijn een restaurant, een bar en een spa. Wij zijn gevraagd om daar een sigarenbar te ontwikkelen met een humidor op maat. Vandaar dit artikel. Hot hotel was binnen de kortste keren volgeboekt met niet bepaald lage prijzen. De minimumprijs voor een kamer is 700 Euro per nacht, maar voor bepaalde suites kan dat oplopen tot ruim 10.000 Euro.

Het bestuur koos Finardi om zijn Italiaansheid, zijn leeftijd van net boven de 40 jaar en zijn ervaring met de lancering van nieuwe hotels. Maar daarnaast even belangrijk is zijn enthousiasme waarmee hij elk avontuur aangaat. Een karaktereigenschap die hij op alle leden van het personeel tracht over te brengen. Tijdens ons bezoek zullen we zeer zeker trachten samen enkele Italiaanse sigaren te ontdekken, welke uniek zijn in de wereld.

Het lijkt misschien vreemd om voor een hotel in hartje Milaan iemand aan te trekken als Taormina. Maar juist die ogenschijnlijke ongerijmdheid brengt een van de doelstellingen van het Mandarin Oriental aan het licht. Het hotel wil de vrijetijdsklanten aantrekken die Finardie goed kent. Klanten die niet Milaan enkel willen bezoeken om de mode, design, evenementen en zaken in gedachten. Maar juist ook gasten die willen genieten van kunst, cultuur, wijn, gastronomie en al die andere dingen waarin het bel paese uitblinkt. Met een goed gevulde humidor en sigarenbar lijkt ons dat geen enkel probleem. Daarnaast zijn vanuit het hotel prachtige meren en bergen te bereiken ten noorden van het mooie Milaan, de Lombardische hoofdstad.

Humidor kabinet voor aanvulling op het lifestyle concept

Het hotel en het personeel is van plan een sense of place te bieden en hen de Italiaanse lifestyle te laten beleven. Het interieur is ontworpen door de studio van Antonio Citterio en Patricia iel. Is niet voor niets geïnspireerd op de elitaire soberheid van designgrootmeesters als Piero Portaluppi, de vormgever an de Villa Necchi Campiglio en Gio Ponti. De ontwerper an de Pirelli-wolkenkrabber. Tot slot zullen wij een super voorstel doen met de humidor op maat. Een humidor waarbij Italiaanse design een belangrijke rol zal spelen in combinatie met de juiste lichtinvloeden en vanaf de sigarenbar een mooi uitzicht. De ruime vertrekken en de alomtegenwoordige superluxueuze materialen zijn een constane in dit nieuwe vijfsterrenhotel. Dat geldt bijvoorbeeld voor het bespoke beddengoed van zijdezacht katoen, de op maat ontworpen matrassen van Simmons en het blauwe Braziliaanse marmer in de badkamer van de presidentiële suite. D kamers in de vier 18e eeuwse gebouwen die samen het hotel vormen, zijn verdeeld over vijf verdiepingen. De bel-etages hebben hoge plafonds, die van de bovenste verdieping zijn wat lager. Eikenhouten parket, notenhouten decoratie-elementen aan de muren, paarsbeige stoffen en meubels van Antonio Citterio zetten de toon voor de exclusieve esthetiek van de vertrekken. In de badkamers zijn het bad en de douche gescheiden van het toilet.

Een bijzondere vermelding waard is het werk van de tweesterrenchef Antonio Guida, het hoofd van Restaurant Seta. Met zijn bijzondere aandacht voor elk ingrediënt heeft die alles in huis om de papillen van de meest veeleisende Milanese tafelgasten te strelen. Natuurlijk gaan we de mogelijkheid bieden om vooraf een goede sigaar te roken en dat u achteraf op de luxe rokerslounge getrakteerd wordt op een sigaar geserveerd door een sigarensommelier.

De gemeenschappelijke ruimten hebben een zeer Italiaanse, gezellige uitstraling welke wij willen doortrekken naar de sigarenbar, humidor en sigarenlounge buiten. De spa is in de oriëntaalse stijl van de hotelketen gehouden De therapeuten zijn van Aziatische origine of hebben toch minstens een diploma holistische verzorging op zak. Levensgenieters als ons, onze klanten en gasten die van kwaliteit houden zullen hier zeker voorzien worden in hun behoefte. De directeur houdt van golfen, en juist vinden wij extra interessant. Want naast een mooi diner met een sigaar, een sigarenbar is het prachtig om samen met een goede sigaar te mogen genieten van een Italiaanse omgeving. Hij kan dan ook zeker de juiste tips geven voor welke clubs en holes het beste zijn vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

Zodra het voorstel van de humidor op maat gereed is voor het eerste Mandarin Oriental hotel in Europa gaan wij u op de hoogte stellen. Dit is het eerstvolgende hotel na de humidor welke wij geleverd hebben aan het Krasnapolsky hotel op de Dam in Amsterdam. Voor meer informatie kijkt u gerust op http://www.humidorkoning.nl voor een humidor kabinet voor mooie sigaren.