Love UK
Image default
Architecture

3 voordelen van jaloezieën als raambekleding

Ben je nog op zoek naar geschikte bekleding voor je ramen? Vandaag de dag heb je de keuze uit zoveel verschillende opties dat je door de bomen het bos bijna niet meer zou zien. Overgordijnen, rolgordijnen, inbetweens, plissé, jaloezieën en ga zo maar door. Je zou er haast nachtenlang van wakker liggen, niet wetende voor welke optie jij in jouw specifieke situatie het beste kunt kiezen. We kunnen je één ding verklappen: jaloezieën zijn altijd en in iedere situatie een goede keuze. Jaloezieën zijn onder meer te koop bij RaamDecoratieDeal. In deze blog willen we wat dieper ingaan op de voordelen van jaloezieën als raambekleding. Lees snel verder!

 

Voldoende lichtinval en tóch privé kunnen zitten

 

Met andere soorten raambekleding, zoals overgordijnen of rolgordijnen bijvoorbeeld, kom je vaak al snel voor het volgende dilemma te staan: ga je voor voldoende lichtinval of vind je het toch prettiger om wat meer beschut te kunnen zitten? Vaak is het het één of het ander. Met jaloezieën heb je echter het beste van beide werelden. Doordat je de lamellen meer of minder kunt laten kantelen, heb je voldoende lichtinval en kun je tóch privé zitten. 

 

Jaloezieën zijn ruimtebesparend

 

Omdat jaloezieën direct voor het raam of op het kozijn gemonteerd worden, nemen ze weinig tot geen ruimte in beslag. Vooral in vergelijking met klassieke overgordijnen zijn jaloezieën behoorlijk ruimtebesparend. Klassieke overgordijnen worden namelijk meestal aan het plafond bevestigd waardoor ze een stuk van het raam af hangen. Soms zitten er ook nog eens leidingen, een vensterbank of een radiator in de weg waardoor de gordijnen nog verder van het raam opgehangen moeten worden.

 

Ze zijn makkelijk schoon te houden

 

Om overgordijnen mooi te houden, zul je ze regelmatig moeten wassen. Stof trekt nu eenmaal stof, maar ook pluisjes en haren aan. Ook rolgordijnen zijn niet altijd even makkelijk schoon te krijgen. Wat dat betreft zijn jaloezieën ideaal. Ze zijn namelijk zeer makkelijk schoon te houden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is af en toe de poetsdoek tussen de lamellen door te halen. Zo simpel is het eigenlijk! Vooral aluminium jaloezieën zijn zeer geschikt wanneer je niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan het onderhouden van je raambekleding.

 

https://raamdecoratiedeal.com/