Love UK
Image default
Education

Bij 123 Theorie slaag je zeker

Je staat op het punt je aan te melden voor een auto theoriecursus Rotterdam. We geven je alvast een voorproefje van in ons land geldende verkeersregels. Wat het oprijden van kruispunten betreft, geldt in het algemeen dat blokkeren niet is toegestaan. In het geval van een overweg: die mag je op gaan als je in één keer door kunt en daarna de overweg helemaal vrij achterlaat. NB een spoorvoertuig heeft altijd voorrang en het spoor moet helemaal vrij zijn als er een spoorvoertuig aankomt. De maximumsnelheid is een belangrijk onderwerp. Binnen de bebouwde kom is die 50 km per uur voor motorvoertuigen. Bromfietsen en gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen mogen 30 km per uur rijden op een fietspad/bromfietspad en 45 km per uur op de rijbaan. Zomaar overal je auto parkeren mag niet. Bijvoorbeeld niet vlakbij een kruispunt, voor een uitrit of inrit en ook niet op een voorrangsweg buiten de bebouwde kom.

Schrijf je in!

Inschrijven voor autotheorie kun je snel en gemakkelijk online doen. En dat geldt voor iedereen! Voel je je onzeker tijdens examens? Heb je ADHD of ben je dyslectisch? Heb je moeite met het begrijpen van ingewikkelde zinnen? Kun je je vaak maar moeilijk concentreren? In al deze gevallen zit je helemaal goed bij 123 Theorie als je je auto theorie wilt gaan halen.

Onze docenten zullen je op je gemak stellen en voorbeeldvragen uit voorgaande examens geven om mee te oefenen. Over de belangrijke verkeerborden en -regels geven ze helder en duidelijk uitleg. Zo zijn de volgende verkeersregels goed om te onthouden. Op autosnelwegen mogen alleen motorvoertuigen rijden die 60 km per uur of harder kunnen rijden. Op autowegen mogen alleen motorvoertuigen rijden die 50 km per uur of harder kunnen rijden. In principe moet je als bestuurder voorrang geven aan bestuurders die van rechts komen. Maar er zijn uitzonderingen. Als je op een onverharde weg rijdt, geeft je voorrang aan degenen op de verharde weg. Een tram heeft altijd voorrang.

https://www.123-theorie.nl/