Love UK
Image default
Business

Europese wijk, Europees Parlement en eten bij GåRD

Brussel is het politieke middelpunt van Europa, hier zijn al tientallen jaren vele Europese instellingen gehuisvest. Het is daarmee de hoofdstad van de Europese Unie geworden. Hier vindt men onder ander de hoofdzetels van de Europese Commissie, de Europese Raad, de Raad van de Europese Unie evenals de tweede zetel van het Europees Parlement. De meeste van deze instellingen kan men vinden in de Leopoldswijk, ook wel de Europese wijk genoemd. Hier vindt men ook het beste Scandinavisch restaurant in Brussel GåRD, de plek voor een heerlijk en verrassend ontbijt, lunch, diner of gewoon wanneer het uitkomt. Laten we de bezienswaardigheden in dit gebied eens wat nader bekijken.

Europese Unie

De Europese wijk bevindt zich tussen het Warandepark, het Leopoldpark en het Jubelpark. Het hoofdkwartier van de commissie en de raad zijn gevestigd nabij het station Brussel-Schuman en het Schumanplein, gelegen op de Wetstraat. De Leopoldruimte en de gebouwen van het Europees Parlement zijn gebouwd over het station Brussel-Luxemburg naast het Luxemburgplein.

Europese wijk

De Leopoldswijk vormt tezamen met de Wijk van de Squares de zogenaamde Europese wijk in Brussel. In 1835 werd de grond aangekocht met als doel een maatschappij voor de welgestelde klasse in te richten. Koning Leopold I sloot zich hierbij aan en liet er zijn naam aan verbinden. In de plattegrond was een dambord patroon te zien met twee vierhoekige pleinen. De nieuwbouw is ontworpen in een internationale stijl met postmoderne invloeden. De Europese Commissie is te vinden in het Berlaymontgebouw, de meeste ambtenaren zijn gehuisvest in de oostelijke rand van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, terwijl de Europarlementariërs meestal bij het parlementsgebouw in het woonkwartier van de wijk wonen. Het doel van de welgestelde bewoners is wat dat betreft uitgekomen; woonruimte is hier zeer prijzig.

Honger gekregen? Dan zal dit leesvoer niet helpen. Kies liever voor het populaire restaurant in Brussel in de Europese Wijk met internationale allure, het authentieke Scandinavisch restaurant in Brussel met een moderne blik op Noord-Europese gerechten. Breng een bezoek aan de GåRD Nordic kitchen in Brussel.

Naast de politici is er ook ruimte voor cultuur en recreatie in de Europese wijk, zoals deze locaties:

  • Jubelpark:  Dit is een tentoonstellingspark dat werd geopend in 1880. Hier is het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium gehuisvest, de Grote Moskee van Brussel evenals de Brusselse Groendienst. Bekijk ook de “menselijke driften” in het paviljoen met de gelijknamige titel.

  • Leopoldpark: Dit park ligt in de vallei van Maalbeek, aan de voet van het Museum voor Natuurwetenschappen en het Europees Parlement. Achter de bomen vindt men nog de van Eggevoorde toren uit de vijftiende eeuw. In dit park kun je enkele bijzondere bomen vinden zoals de Oosterse plataan. In en rond de vijver is er veel bedrijvigheid van eenden, reigers, parkieten en ander gevogelte.

  • Luxemburgplein: De naam van dit plein komt van de spoorwegverbinding tussen Brussel en Luxemburg. De hotels die zich ooit op dit plein bevonden werden vernoemd naar de steden op de lijn; het Hotel du Cercle Namurois, het Hôtel de la ville de Wavre en het Hôtel de Gembloux.

Nu is het Courtyard hotel de bestemming voor vele zakelijke gasten en toeristen die willen genieten van een heerlijke ervaring in een bijzondere wijk, die als politieke hart van Europa een grote betekenis heeft. Er zijn helaas weinig zaken waar de bewoners het over eens zijn, alleen dat GåRD als Scandinavisch restaurant in Brussel het noordelijke karakter naar deze Bourgondische stad brengt.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/