Love UK
Image default
Home and Garden

Wat zijn vliegendeuren?

Vliegendeuren zijn deuren met gaas in het raamwerk. Door dat gaas komt dus wel licht en lucht naar binnen, maar geen insecten en pollen. Vliegendeuren kun je zowel als raamwerk los voor je deur laten installeren, als opvouwbaar in je kozijn. Een vliegendeur gebruik je naast je gewone deur, om de deur zonder zorgen open te kunnen zetten bij warm weer.

Waarom vliegendeuren?

Omdat je geen vliegen en pollen in huis wilt, maar wel de frisse lucht van buiten. Vliegendeuren zijn een simpele oplossing voor dit probleem. Je gebruikt het als een gewone deur die je opent en sluit als je door de deuropening loopt, maar het sluit niet zo veel licht en lucht af als een normale deur. Ook als je heel vaak naar binnen en buiten wilt lopen, is een vliegendeur een goede oplossing, omdat je ze heel gemakkelijk bedient.

Vliegendeuren op maat

Een vliegendeur kun je als bouwpakket kopen, of op maat bestellen. Als je je vliegendeuren op maat hebt besteld, hoef je ze zelf alleen nog maar tegen het deurkozijn te installeren. Als je een bouwpakket bestelt, moet je de profielen van het raamwerk zelf op maat zagen met een ijzerzaag. Vervolgens maak je een raamwerk door de profielen met hoekstukken aan elkaar te bevestigen.

Ten slotte span je het gaas eroverheen, zet je dat vast met door koord in de uitsparing van het raamwerk te duwen en snij je het overtollige gaas aan de buitenkant van je raamwerk af. Zo kun je je vliegendeuren altijd precies op maat maken.

https://www.vliegenraamshop.be/categorie/vliegendeuren/